Уряд України затвердив єдиний порядок визначення цін на деякі продукти харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України затвердив єдиний порядок визначення цін на деякі продукти харчування

Казна та Політика
222
Уряд України затвердив єдиний порядок формування цін на продовольчі товари, які підлягають державному регулюванню, повідомляє прес-служба Міністерства економіки.
Як відзначається в повідомленні, документ був розроблений Мінекономіки разом з місцевими органами влади.
На думку Мінекономіки, впровадження цього документа буде сприяти вдосконаленню механізмів цінового регулювання на споживчому ринку, визначенню правових і методологічних принципів при здійсненні державою регуляторних функцій.
Як повідомлялося, у січні поточного року Міністерство економіки України оприлюднило проект постанови Кабінету міністрів, що припускає введення єдиного для виробників всіх форм власності порядку формування цін на продовольчі товари, які підлягають державному регулюванню.
Відповідно до документа, формування цін виробників продовольчих товарів здійснюється відповідно до планів (обсягів) виробництва, економічно обґрунтованих планових видатків, техніко-економічних розрахунків і кошторисів, ставок податків і зборів та цін в плановому періоді, установлених на підставі прогнозних індексів цін виробників.
Громадські організації агропромислового комплексу України закликали уряд не вводити єдиний порядок формування цін на соціально значимі продукти харчування, оскільки це завдасть значного удару по підприємствах харчової промисловості
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас