Експерти знову безнадійно чекають падіння ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти знову безнадійно чекають падіння ціни на нафту

Енергетика
187
Експерти знову очікують падіння ціни на нафту на тижні з 21 по 25 квітня на тлі зниження попиту на "чорне золото" у США через низький рівень використання потужностей нафтопереробних підприємств і підвищення обсягів імпорту.
Відповідно до опитування агентства Bloomberg, 16 з 32 опитаних аналітиків, експертів і трейдерів на ринку нафти, або 50%, очікують зниження ціни на нафту на наступному тижні. 13 респондентів, або 41%, очікують продовження зростання ціни, а троє з опитаних вважають, що ціна майже не зміниться. Минулого тижня 54% респондентів прогнозували зниження ціни на поточному тижні, але їхній прогноз не виправдався.
Серед причин, які можуть стати основою для зниження ціни, називається низький рівень використання потужностей нафтопереробних підприємств. Відповідно до звіту міністерства енергетики США, минулого тижня підприємства використали 81,4% своїх можливостей для переробки нафти в нафтопродукти. Це найнижчий рівень використання з 2005 року, коли підприємства були змушені скоротити переробку через наслідки ураганів Катріна і Рита, які скоротили видобуток нафти в Мексиканській затоці.
За минулий тиждень ціна на нафту виросла на 4,4% і досягла рекордної позначки $115,54 17 квітня. Головними факторами зростання знову стали американський долар, що встановив історичний мінімум до євро на рівні $1,5983, спекулятивний інтерес на тлі відсутності інвестиційних альтернатив з порівнянною прибутковістю, а також негативний звіт Міненерго США, що показав зниження запасів нафти минулого тижня, хоча аналітики очікували їх зростання.
Це вже 15-ий підряд тиждень, коли прогнозується зниження ціни на нафту. Однак у переважній більшості випадків прогнози не виправдалися. При цьому точність прогнозів за версією Bloomberg неухильно знижується і становить на даний момент 50% з моменту початку проведення опитувань у квітні 2004 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас