Тимошенко доручила до липня внести в Раду програму зняття з експлуатації ЧАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко доручила до липня внести в Раду програму зняття з експлуатації ЧАЕС

Енергетика
160
Верховна Рада доручила Кабінету Міністрів розробити і внести на її розгляд законопроект про загальнонаціональну програму зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему до 1 липня.
За прийняття відповідної постанови №2367 "Про стан, заходи та перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи" проголосувало 437 народних депутатів.
Таким чином, парламент затвердив рекомендації парламентських слухань, які проходили по даному питанню в Раді 16 квітня.
Постановою Рада доручила уряду прискорити внесення на її розгляд проектів законів про внесення змін у закони, пов'язані зі статусом і соціальним захистом чорнобильців з метою реформування системи їхнього соціального захисту.
Також уряду доручено забезпечити житлом громадян, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи шляхом подання до 1 липня на розгляд Ради законопроекту про внесення змін у закон "Про загальнодержавну програму подолання наслідків Чорнобильської катастрофи на 2006-2010".
У постанові також міститься доручення Кабміну створити центральний орган виконавчої влади з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, забезпечити функціонування Державного реєстру осіб, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи, розробити науково-методичний, інформаційний та аналітичний супровід цього реєстру.
Крім цього, Рада попросила Кабмін під час підготовки змін у державний бюджет на 2008 передбачити можливість збільшення витрат по низці бюджетних програм, пов'язаних із соціальним захистом потерпілих від аварії на ЧАЕС.
Парламент також рекомендує Президентові Віктору Ющенкові розглянути на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання про комплексне вирішення проблеми подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.
Нагадаємо, Ющенко вважає зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції пріоритетом роботи Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.
Раніше Президент заявляв про намір вимагати від нового Кабінету Міністрів введення ефективних програм соціальної підтримки ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС у квітні 1986 року став причиною наймасштабнішої техногенної катастрофи у світовій історії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас