Продан: Рішення по газопроводу "Богородчани-Ужгород" приймуть уряди України і РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан: Рішення по газопроводу "Богородчани-Ужгород" приймуть уряди України і РФ

Енергетика
184
Українсько-російська підкомісія по ПЕК вирішила направити урядам пропозиції по будівництву газопроводу "Богородчани-Ужгород".
Про це повідомив сьогодні журналістам міністр палива і енергетики Юрій Проданий в Кабміні за підсумками візиту в РФ 15 квітня. "Ми вирішили на підкомісії, що ми дамо пропозиції своїм урядам про реалізацію цієї угоди по "Богородчани-Ужгород", - сказав він.
Продан відзначив, що сторони не обговорювали взаємозв'язок участі в проекті Росії з питанням експлуатації української газотранспортної системи. "Позиція явно не стояла, але ми визначили офіційно, що ми зараз дамо свої пропозиції по реалізації цієї угоди. Обидві сторони сказали, що вони підтримують. Які вимоги висуватиме російська сторона вже в процесі? Природно, напевно, ставитимуться ці питання. Але ми записали в своєму протоколі, що реалізація цієї угоди тільки можлива відповідно до законодавства країни", - підкреслив Продан.
За його словами, "сьогодні законодавство України говорить про те, що не може бути ніяким чином або управління, або відчуження газотранспортної системи". "Це може розповсюджуватися тільки на ту ділянку газопроводу. Я сказав російській стороні, що цей проект взаємовигідний для двох сторін, тому що він дозволяє збільшити транзит газу приблизно на 20 млрд куб. м ", - уточнив міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас