Долар оновив до євро рекордний мінімум, а потім виріс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар оновив до євро рекордний мінімум, а потім виріс

Валюта
570
Долар оновив до євро рекордний мінімум у четвер, однак потім почав рости, повідомило агентство Bloomberg.
Під час торгів 17 квітня курс долара до євро впав до нової мінімальної позначки $1,5983, але до 15:55 він піднявся до $1,5874.
Ослаблення долара було викликано очікуваннями, що Федеральна резервна система США продовжить знижувати базову процентну ставку на тлі потоку негативної статистики, тоді як Європейський центральний банк, імовірно, буде тримати вартість кредитів на поточному рівні через побоювання перед інфляцією.
Як вважають трейдери, Федеральна резервна система США знизить базову процентну ставку на засіданні 30 квітня як мінімум на 0,25 процентного пункту. Різниця в процентних ставках збільшує привабливість активів, номінованих у євро, і тим самим збільшує попит на єдину валюту.
"Позиції долара залишаться слабкими, - вважає Мітієсі Като з Mizuho Corporate Bank. - Економіка США в рецесії і не вибереться з неї в найближчі два роки. Це змусить ФРС скоротити ставку до 1,5%".
Зниженню долара сприяло повідомлення Merrill Lynch про третій підряд квартальний збиток, викликаний списанням активів на $6,5 млрд. У п'ятницю звітність опублікує Citigroup.
У четвер на курс долара може вплинути статистика промислового виробництва з філадельфійського округу. Як вважають економісти, індекс Федерального резервного банку Філадельфії в березні збільшився до мінус 15 пунктів з мінус 17,4 пункти місяцем раніше. Однак значення нижче нуля означає скорочення виробничої активності. Негативна величина буде означати падіння виробництва вже п'ятий місяць підряд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас