Міліція виявила низку зловживань у Мінтрансзв’язку та "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція виявила низку зловживань у Мінтрансзв’язку та "Укрзалізниці"

Кримінал
130
Міліція виявила низку зловживань у Міністерстві транспорту та зв'язку і Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") у частині незаконної передачі майна та зниження тарифів на перевезення.
Як повідомляє в четвер департамент зв'язків із громадськістю і міжнародної діяльності МВС України, зокрема, установлено, що "чиновники Мінтрансзв’язку та "Укрзалізниці", зловживаючи своїм службовим становищем, навмисне не врахували очевидні обставини, які унеможливлюють передачу в оренду цілісного майнового комплексу, до складу якого входив вагоноремонтний завод". Як відзначає департамент, чиновники дали згоду на передачу цього заводу в оренду, чим "фактично вивели це підприємство з підпорядкування "Укрзалізниці".
МВС підкреслює, що в діях посадових осіб Мінтрансзв’язку та "Укрзалізниці" є ознаки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).
"З метою забезпечення виконання фінансового плану "Укрзалізниці" проводилася індексація (збільшення) тарифів на перевезення вантажів у вагонах "Укрзалізниці", - підкреслює департамент. МВС також повідомляє, що за підсумками 2007 року "Укрзалізниця" внаслідок введення знижок на тарифи на вантажні перевезення у власних піввагонах недоодержала дохід у розмірі 215 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас