У Британії бензин розбавлять біопаливом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії бензин розбавлять біопаливом

Енергетика
120
Пальне, що продається на автозаправних станціях у Великобританії, повинне буде містити щонайменше 2,5% біопалива. Це ніяк не повинно позначитися на роботі автомобіля.
Паливо, отримане із цукрового очерету або кукурудзи, повинне додаватися до звичайного бензину або дизельного палива.
Як очікується, до 2010 року ця частка виросте до 5%.
Нововведення, покликані знизити негативний вплив транспорту на навколишнє середовище, ніяк не повинні позначитися на роботі автомобілів.
За деякими розрахунками, на частку транспорту припадає близько чверті всіх парникових газів, що викидаються в атмосферу Великобританією.
Однак супротивники цієї ідеї стверджують, що негативний ефект використання біопалива перевищує користь, від нього отриману.
Зокрема, представники благодійної організації Oxfam стверджують, що в деяких місцях для посівів культур для наступного виготовлення біопалива виселяють мільйони людей корінного населення. Ну а в Greenpeace говорять, що під орні землі в деяких країнах вирубують тропічні ліси.
Однак представник міністерства з транспортних питань Джим Фітцпатрік вважає, що використання біопалива запобігатиме викиду в атмосферу мільйонів тонн двоокису вуглецю.
За словами члена організації "Друзі Землі" Тоні Босворта, більш ефективним способом боротьби із глобальним потеплінням було б створення більш ефективної системи громадського транспорту та введення обов'язкових обмежень на викид автомобілями шкідливих речовин, передає BBC.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас