"Газпром" хоче прокласти газопровід через Сахару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" хоче прокласти газопровід через Сахару

Енергетика
176
Російська газова монополія Газпром веде попередні переговори з нігерійським урядом для того, щоб стати учасником багатомільярдного проекту будівництва газопроводу через Сахару для поставки газу з Нігерії в Європу. Про це повідомив у середу голова Газпрому Олексій Міллер, обговорюючи з журналістами візит у Лівію президента РФ Володимира Путіна.
За словами Міллера, завдяки накопиченому досвіду в сфері великих проектів Газпром зможе стати гідним партнером й у цьому амбіційному підприємстві.
Витрати на будівництво трубопроводу через Сахару можуть досягти $10 мільярдів, ще $3 мільярди піде на спорудження центральних пунктів збору, які будуть щорічно пересилати до 30 мільярдів кубометрів газу в Європу через 4.128-кілометровий трубопровід. "Труба" простягнеться з Нігерії через Нігер та Алжир і буде введена в експлуатацію в 2015 році.
Комісар ЄС з енергетики Андріс Пібалгс схвалив проект, що, за його словами, буде сприяти енергетичній безпеці в Європі, охороні навколишнього середовища та розвитку африканської економіки. Пібалгс також сказав, що Євросоюз може допомогти у фінансуванні проекту.
Уряди європейських країн стурбовані скороченням поставок газу домогосподарствам і енергетичною залежністю, що збільшується, від Росії.
Газ потече в Європу по трубах через Середземне море.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас