ОЕСР підвищила оцінку глобальних втрат від іпотечної кризи до 422 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР підвищила оцінку глобальних втрат від іпотечної кризи до 422 млрд. дол.

Казна та Політика
128
Комісія з фінансових ринків Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) опублікувала звіт дослідження 'Іпотечна криза: масштаби, зниження фінансової заборгованості і деякі варіанти політики”, у якому переглянула убік підвищення загальну суму збитків від іпотечної кризи в США на глобальному рівні з $300 млрд. до $422 млрд., включаючи $90 млрд. суму збитків фінансових установ США. Підвищення суми збитків ОЕСР пояснює падінням цін на нерухомість і забезпечені нею цінні папери.
Найважливішим елементом стабілізації світової фінансової системи є рекапіталізація банків. За оцінкою ОЕСР, банкам на відновлення після збитків такого масштабу буде потрібно від 6 до 12 місяців. Відповідно на відновлення стабільності фінансових ринків піде від 12 до 18 місяців.
На думку авторів дослідження, зараз американська економіка більш еластична ніж на початку 1990-х років і легше подолає іпотечну кризу завдяки зростанню економіки Китаю та інших країн, що розвиваються. Однак ціни на будинки вже впали нижче рівня того часу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас