ПФТС шукає цінове дно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС шукає цінове дно

Фондовий ринок
131
Вчора індекс ПФТС знизився до позначки в 923,23 пункту, відкотившись на 1,71%. Обсяг торгів також знизився й склав 95,2 млн. грн.
"Незважаючи на суперечливу макроекономічну статистику по Європі й США (індекс економічних очікувань у Німеччині та індекс PPI у США вийшли набагато гірше за прогнозовані значення, а дані з припливу капіталу в США та індекс ділової активності ФРБ Нью-Йорка - значно кращі), що призвело до росту світових індексів, сьогодні український ринок падав майже з всіх позицій.
Як і раніше, найбільш активні торги спостерігалися з акцій підприємств генерації та металургії, істотно знизилися котирування з підприємств енергетики та машинобудування", - відзначив Роман Перепелиця, заступник гендиректора із торговельних операціях ІК "Юпрас Капітал".
Зниженням закрилися практично всі блакитні фішки. Більше за інших просіли папери "Київенерго" (-6,05%), Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (-3,37%), "Дніпроенерго" (-3,19%), "Західенерго" (-2,72%), "Центренерго" (-2,29%), Авдіївського коксохімічного заводу (-2,37%), "Луганськтепловозу" (-1,71%), "Укртелекому" (-1,02%), "Укрнафти" (-1,27%), "Райффайзен Банку Аваль" (-1,45%), "Донбасенерго" (-1,23%).
На думку Дениса Шаврука, аналітика ІК "Альфа Капітал", акції "Укрнафти" продовжували дешевшати, незважаючи на рекордні ціни на нафту на світових біржах і подорожчання сировинних акцій в Азії. Та ж доля спіткала й Єнакіївський метзавод, Алчевський меткомбінат, шахту "Червоноармійська-Західна №1" і "Мотор Січ".
Зростання показали тільки папери концерну "Стирол" (3,02%) і Полтавського ГЗК (0,40%). На думку Шаврука, зростання "Стирола" пояснюється поліпшенням фінансових результатів компанії в першому кварталі поточного року. Новина про те, що президент Віктор Ющенко призупинив приватизацію Одеського припортового заводу, у конкурсі на покупку акцій якого зацікавлений "Стирол", не встигла уплинути на котирування підприємства, тому що в системі ПФТС стався збій.
Найближчим часом ПФТС буде просідати в пошуках цінового дна, досягнення якого може відбутися в середині літа. "Зараз поки рано говорити, коли зупиниться падіння, - безпрецедентне зростання попередніх років дозволяє великим інвесторам виходити із прибутком навіть за ниніншіми цінами.
Короткотерміновий напрямок руху ринку буде визначатися квартальними результатами, які будуть опубліковані на поточному тижні провідними інвестиційними банками (JP Morgan Chase, Bank of New York, Merrill Lynch, Citigroup)", - впевнений Перепелиця.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас