Долар виріс до євро у вівторок на статистиці зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро у вівторок на статистиці зі США

Валюта
1620
Долар виріс до євро у вівторок уперше за три сесії на позитивній статистиці щодо оптових цін і промислового виробництва у США, повідомило агентство Bloomberg.
У середу він може продовжити зміцнюватись в очікуванні даних, які можуть показати прискорення інфляції в США.
У вівторок курс долара до євро піднявся до $1,579 з $1,5832 на закриття торгів у Нью-Йорку в понеділок. До 9:14 МСК у середу він склав $1,5794.
Ціни виробників у США (індекс PPI) у березні виросли на 1,1% щодо попереднього місяця, повідомило у вівторок міністерство праці країни. Експерти прогнозували підвищення на 0,6%. У лютому цей показник збільшився на 0,3%. Зростання цін у порівнянні з березнем 2007 року склало 6,9% проти очікуваних 6,2%. У лютому підвищення становило 6,4%.
Прискорення темпів зростання цін виробників обумовлено подорожчанням палива та продуктів харчування і може викликати підвищення споживчої інфляції, відзначають фахівці.
Значення індексу Empire Manufacturing, що розраховує Федеральний резервний банк Нью-Йорка, у поточному місяці склало 0,63 пункту проти мінус 22,2 пункти в березні. Аналітики очікували підвищення до мінус 17 пунктів.
У середу долар може продовжити рости в очікуванні даних щодо споживчих цін. За оцінкою опитаних Bloomberg економістів, споживчі ціни в США (індекс CPI) виросли в березні на 0,3% у порівнянні з попереднім місяцем і на 4% за рік. Інфляція без урахування продуктів харчування та енергоносіїв (індекс CPI Core), як очікується, збільшилася минулого місяця відповідно на 0,2% йі2,4%. У лютому індекси CPI і Core CPI не змінилися в порівнянні з попереднім місяцем.
Міністерство праці США оприлюднить офіційні дані про динаміку споживчих цін у середу о 16:30 МСК. Крім того, у цей же час міністерство торгівлі повідомить дані про кількість будинків, будівництво яких було почато минулого місяця.
"Статистика щодо споживчих цін може стати фактором покупки долара, - вважає Токіті Іто з Trust & Custody Services. - Неможливо ігнорувати інфляційний тиск, і у Федеральної резервної системи США, можливо, немає великого простору для зниження процентних ставок".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас