У Донецьку ліквідований конвертаційний центр з оборотом 70 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецьку ліквідований конвертаційний центр з оборотом 70 млн грн

Кримінал
140
Податкова міліція Державної податкової адміністрації (ДПА) в Донецькій обл. ліквідувала конвертаційний центр з оборотом коштів на рахунках понад 70 млн грн.
Про це повідомляє сьогодні прес-служба ДПА області. Офіс угрупування, яке з 2005 р. займалося протизаконною діяльністю по конвертації безготівкових коштів в готівку, а також підробкою документів з метою подальшого контрабандного переміщення через українсько-російський кордон шахтного устаткування, розташовувався в орендованій квартирі в центрі Донецьку.
Керував діяльністю центру житель Донецька. Через банківські рахунки створеного ним ланцюжка фіктивних підприємств, відкритих на підставних осіб, грошові потоки переводилися в готівку і легалізовувались. Послугами користувалися декілька донецьких підприємств.
Ліквідація угрупування проводилася в рамках порушеної за фактом ухилення від сплати податків кримінальної справи, проводяться слідчо-оперативні заходи з метою збору доказів для порушення кримінальних справ за фактами легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, та контрабанди.
За місцем проживання членів угрупування і в приміщенні їх офісу проведено обшуки, в результаті яких співробітники податкової міліції вилучили більше 300 тис. грн готівкою, 14 штампів і печаток фіктивних фірм, деякі з яких зареєстровані на території Російської Федерації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас