МВС розкрило факт незаконного виділення земельної ділянки в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС розкрило факт незаконного виділення земельної ділянки в Києві

Нерухомість
218
Працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України задокументували факти зловживань та службового підроблення посадовцями Головного управління земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації.
Метою махінації стало незаконне виділення земельної ділянки, повідомляє прес-служба МВС.
На підставі сфальсифікованого технічного звіту до державного земельного кадастру було внесено інформацію щодо користувача земельної ділянки у Києві загальною площею 11,2 га. Ця земля (ринкова вартість понад 100 млн грн) в 2006 р. була безпідставно зареєстрована за одним із ТОВ.
Окрім двох районних керівників з питань землевпорядкування свій підпис на сфальсифікованих документах поставив і керівник Головного управління земельних ресурсів мерії. Згоду на розроблення документації із землеустрою надав особисто мер Києва 11 квітня 2007 р.
За фактом підроблення документів за попередньою змовою групою осіб Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 358 Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають до п'яти років позбавлення волі. У день відкриття судочинства у цій кримінальній справі начальник ГУ земельних ресурсів КМДА пішов у відставку за власним бажанням.
Нагадаємо, 7 березня ц.р. Верховна Рада прийняла постанову про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування діяльності керівництва Києва. Наприкінці березня голова ТСК, народний депутат від БЮТ Микола Томенко повідомив про виявлення системних порушень законодавства київською владою. Зокрема, порушення стосувалися незаконного землевідведення в рекреаційних та природоохоронних зонах Києва.
Відзначимо, що схема виділення земельних ділянок стала одним з головних напрямів критики діючого мера Леоніда Черновецького та Київради. Одним з найбільш гучних стало "земельне рішення" Київради від 1 жовтня 2007 р., коли було ухвалене рішення про передачу землі в приватні руки. Тоді депутати Київради, без участі фракцій БЮТ, Партії регіонів і депутатської групи Кличка, підтримали понад 400 земельних питань, які були внесені до порядку денного. За різними оцінками вартість розданої землі досягає 10 млрд дол. Це рішення було оскаражене Віталієм Кличком у Шевченківському суді, який 8 квітня ц.р. скасував рішення вищезгаданої сесії. Також суд заборонив відповідачам виконувати будь-які рішення, ухвалені на цій сесії і зобов'язав київського міського голову утриматися від підписів рішень, які були прийняті. Крім того, суд відклав розгляд справи до 15 квітня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас