Євро торгується до долара поблизу історичного максимуму, виріс до фунта до рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро торгується до долара поблизу історичного максимуму, виріс до фунта до рекорду

Валюта
359
Євро торгується до долара у вівторок поблизу історичного максимуму на припущеннях, що висока інфляція перешкодить зниженню процентних ставок у єврозоні, повідомило агентство Bloomberg.
Фунт стерлінгів упав до євро до нової рекордно низької позначки на даних про погіршення ситуації на ринку житла у Великобританії.
До 15:58 євро торгувався на рівні $1,5837 проти $1,5832 на закриття торгів у Нью-Йорку в понеділок. До цього часу він піднявся до фунта до рекордно високої позначки 80,493 пенсу.
Споживчі ціни у Франції в березні виросли на 3,5% у річному вирахуванні, що є найбільшим значенням за останні 12 років.
"Європейський центральний банк сфокусований на проблемах інфляції, а не економічного зростання, - відзначає аналітик Calyon Хенрік Гулльберг. - Рівень процентних ставок продовжить підтримувати курс євро". На його думку, на цьому тижні євро може подорожчати до $1,6.
12 квітня член ради ЄЦБ Ів Мерш заявив, що банк не може дозволити собі знизити базову процентну ставку цього року, тому що інфляція, імовірно, буде триматися і в 2008, і в 2009 році вище цільового рівня 2%.
Фунт упав на даних Royal Institute of Chartered Surveyors про те, що в березні число агентів з роботи з нерухомістю, які спостерігають зниження цін, перевищило число тих, хто відзначав зростання, на 78,5 процентного пункту, тоді як у лютому цей показник становив 65,7 процентного пункту.
Зниженню фунта сприяли дані про те, що інфляція залишилася в березні на позначці 2,5% - нижче, ніж очікували економісти
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас