ОПЕК: Попит на нафту в світі у ІІ кварталі може бути нижчим від очікуваного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК: Попит на нафту в світі у ІІ кварталі може бути нижчим від очікуваного

Енергетика
98
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) вважає, що світовий попит на нафту в другому кварталі може бути менш значним, якщо економіка США продовжить рух у рецесію, повідомило агентство Bloomberg.
"Разом зі збільшенням побоювань щодо уповільнення економіки США та підвищенням вартості бензину, є шанс, що падіння буде більшим від оголошеного, що приведе до навіть більш низького попиту в другому кварталі", - відзначається в щомісячному звіті ОПЕК.
Організація зберегла прогноз зростання світового попиту на нафту в 2008 році на рівні 86,97 млн барелів на добу, що на 1,2 млн барелів на добу перевищує показник за минулий рік.
Представники держав-членів ОПЕК не будуть збиратися для обговорення питань квот на видобуток до 9 вересня, хоча 20-22 квітня в Римі пройде їхня неофіційна зустріч у рамках енергетичного форуму.
На частку 13 країн, що входять в організацію, припадає близько 40% світових поставок нафти. В ОПЕК перебувають Алжир, Ангола, Еквадор, Індонезія, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, ОАЕ і Венесуела
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас