Конкурс на реконструкцію НСК "Олімпійський" виграла китайська компанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкурс на реконструкцію НСК "Олімпійський" виграла китайська компанія

Казна та Політика
284
Конкурс на реконструкцію Національного спортивного комплексу "Олімпійський" виграла китайська Archasia Design group limited.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту.
З 24 членів жюрі 21 людина віддала свої голоси за проект компанії Archasia Design group limited. Ця компанія також підписала контракт з Російською Федерацією на споруду Олімпійського парку до Олімпіади 2014 року в Сочі.
Відзначимо, станом на 9 квітня ц.р., до міжвідомчої конкурсної комісії з вибору проекту реконструкції НСК "Олімпійський" надійшло 19 пропозицій, серед яких були і пропозиції від китайських, тайваньських і німецьких компаній.
Як повідомляв міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко, основні критерії, за якими планувалося відбирати переможця, були наступні: проектна частина, зокрема і відповідність вимогам УЄФА, і завданню на проектування, реальність виконання у встановлені терміни, мінімальні витрати, досягнення результату з мінімальним обсягом робіт, архітектурна досконалість і т.д.
Засідання комісії з відбору найкращого проекту з реконструкції НСК "Олімпійський" було призначено на 31 березня, пізніше дату засідання перенесли.
За словами Павленка, на реконструкцію НСК буде виділено з державного бюджету 1,5 млрд грн, 300 млн з яких - цього року. Знесення ТЦ "Троїцький" продовжиться найближчим часом, адже 20 березня роботи з демонтажу були припинені у зв'язку з тим, що не була розроблена необхідна документація. Фінансування для розробки такої документації надходитиме з місцевих органів влади, резюмував міністр.
КМДА вже не вперше відкладає дату початку демонтажних робіт на ТЦ і раніше призначала їх на 1, 15 і 18 березня ц.р.
Раніше в.о. голови Київської міської державної адміністрації Голубченко повідомив, що другий поверх зноситиметься за кошти в борг, а демонтаж проводитиметься у вигляді аварійних робіт, оскільки питання щодо знесення ТЦ досі "стоїть на місці".
Нагадаємо, 7 лютого ц.р. в Києві був підписаний меморандум щодо забезпечення демонтажу об'єкту незавершеного будівництва біля НСК "Олімпійський". Згідно з домовленістю, до 1 червня 2008 р. об'єкт незавершеного будівництва повинен бути демонтований. 21 листопада 2007 р. секретаріат UEFA ще раз підтвердив, що недобудований ТЦ необхідно знести, інакше Київ залишиться без Євро-2012.
Чемпіонат Європи з футболу 2012 р. пройде в Україні і в Польщі. Стартовий матч відбудеться у Варшаві, а фінал планується провести в Києві на НСК "Олімпійський". В Україні матчі континентальної першості пройдуть в Києві, Донецьку, Дніпропетровську і Львові. Харків і Одеса є резервними варіантами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас