Експерт: Відсутність ТЕО затримує реалізацію проекту нафтопроводу "Одеса - Броди - Плоцьк - Гданськ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відсутність ТЕО затримує реалізацію проекту нафтопроводу "Одеса - Броди - Плоцьк - Гданськ"

Енергетика
74
Відсутність техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) затримує реалізацію проекту нафтопроводу "Одеса - Броди - Плоцьк - Гданськ". Таку думку висловив РБК-Україна директор енергетичних програм Центру ім. Разумкова Володимир Саприкін.
При цьому експерт відзначив, що ТЕО повинне відповісти потенційним учасникам проекту на наступні питання: конкурентоспроможність в порівнянні з іншими проектами, конкретні тарифи та витрати, потенційні об'єми постачань та розбиття їх по роках.
Крім того одним з головних проблемних моментів в реалізації проекту експерт рахує питання постачань нафті. "Сьогодні Азербайджан має 5 млн т нафти для українського проекту - цього поки недостатньо, але з кожним роком потенціал видобутку зростає, а значить і зростає потенціал постачань", - відзначив він.
При цьому Саприкін відзначив, що, не дивлячись на певний прогрес в реалізації проекту будівництва нафтопроводу "Одеса - Броди - Плоцьк - Гданськ", сьогодні складно сказати, коли він буде реалізований оскільки поки жоден документ, навіть рамковий, про постачання нафти не підписаний.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас