Мораторій на продаж землі потрібно продовжити, але... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мораторій на продаж землі потрібно продовжити, але...

Аграрний ринок
172
Голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Присяжнюк переконаний, що мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення потрібно продовжити, але не на тривалий термін.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у Житомирі.
"Згаданий мораторій потрібно продовжити, але не на тривалий термін. Ще не прийняті майже 20 законів, які встановлювали б "правила гри" у цьому питанні, і, насамперед, потрібно інвентаризувати ті землі, які під час поділу на паї втратили своє сільськогосподарське призначення і перейшли в категорію земель під забудову", - відзначив Присяжнюк.
За його словами, потрібно розробити та прийняти першочергово закони про фонд земель державної власності та управління землями цієї власності, закони про державний земельний кадастр, про основи виключення (викупу) земель права приватної власності і призупинити дію деяких статей Земельного кодексу, що надають право керівникам районної виконавчої влади одноосібно вирішувати питання про переведення землі з одного призначення в інше.
За 8 років у Верховній Раді зареєстровані кілька законопроектів про ринок земель, розроблені різними фракціями.
9 квітня після громадського обговорення проектів закону "Про ринок земель" президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Олександр Бондаренко висловив думку, що ці законопроекти навряд чи будуть прийняті ВР нинішнього скликання
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас