Найдорожчі міста світу: Київ рветься в лідери! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожчі міста світу: Київ рветься в лідери!

Нерухомість
539
Європейські міста продовжують домінувати в топ-50 найдорожчих міст планети. Такі дані отримали, проаналізувавши 144 міста світу за вартістю життя.
До параметрів оцінювання належали - житло, транспорт, їжа, одяг, товари для дому і відпочинку - усього близько 200 пунктів. За базове місто взяли Нью-Йорк, оцінивши його в 100 балів.
Розрив між першою в переліку Москвою (134,4) і останнім Асунсьйоном (50) становить 84,4 бали, хоча в останні роки різниця між дорогими та дешевими містами безперестанку скорочується.
Найдорожче місто Європи і світу - Москва. Лондон через падіння долара та зміцнення фунта піднявся на три позиції, посівши друге місце. Азіатські Сеул, Токіо і Гонконг, зайняли третє, четверте і п'яте місця відповідно. Дорогі міста Європи - Копенгаген (6 місце), Женева (7) і Цюріх (9).
Київ у рейтингу на 28 сходинці. Софія - найменш дороге місто Європи (108 місце). Посилення євро зіграло значну роль для багатьох європейських міст - показники відносного подорожчання життя змістилися нагору. Так, Стокгольм з 36 місця «переїхав» на 23, а Амстердам - з 41 на 25.
Нью-Йорк залишається найдорожчим містом Північної Америки, але у зв'язку зі здешевленням долара змістився на 5 позицій, опинившись на 15 місці. Характерно, що з американських міст у топ-50 увійшли тільки Нью-Йорк і Лос-Анджелес (42).
Торонто - найдорожче місто Канади - на 82 позиції. Калгарі і Ванкувер - на 92 і 89 відповідно. Порівняно недорого жити в цих канадських містах тому, що в країні низький рівень інфляції та стабільні ціни на житло. Зіграв роль і той факт, що канадський долар знецінюється порівняно з євро.
Сідней залишається найдорожчим містом Австралії (21). Найдешевше місто рейтингу - столиця Парагваю Асунсьйон (144 місце).
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас