Яценюк: Кошти від приватизації не повинні йти тільки на соціальні виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Кошти від приватизації не повинні йти тільки на соціальні виплати

Казна та Політика
55
Кошти від приватизації не повинні йти винятково на соціальні виплати, а повинні направлятися на розвиток інфраструктури та капіталізацію держави, вважає голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.
"Я категоричний супротивник розбазарювання державних грошей, отриманих від приватизації", - заявив спікер парламенту журналістам у понеділок, додавши: "Якщо всі отримані від приватизації кошти підуть винятково на соціальний аспект, це закінчиться тільки єдиним: провокуванням та інспірацією тих чи інших економічних проблем".
На думку Яценюка, кошти від приватизації повинні направлятися "на розвиток інфраструктури, на капіталізацію держави - будівництво нових мереж, залізниць".
Він нагадав, що проект Державної програми приватизації на 2008 рік уже внесений урядом на розгляд парламенту минулого тижня. Цей законопроект є дуже важливим і вимагає невідкладного розгляду, підкреслив Яценюк.
У той же час, за його словами, документ ще не розглядався профільним комітетом.
"У нас державної програми приватизації не було фактично вісім років", - відзначив Яценюк.
За словами спікера, у даному документі "необхідно чітко визначити перелік об'єктів, які залишаються в державній власності". "Ми повинні зрозуміти, чим держава здатна ефективно управляти, раз і назавжди поставити крапку в питанні доцільності або недоцільності приватизації цих об'єктів", - підкреслив він.
Яценюк також відзначив, що приватизація інших об'єктів не повинна "здійснюватися спринтерськими, галопуючими темпами" - необхідно провести відповідну підготовку до приватизації кожного з них
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас