Опубліковано чорний список топ-менеджерів російських страхових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опубліковано чорний список топ-менеджерів російських страхових компаній

Кримінал
406
Федеральна служба страхового нагляду (ФССН) опублікувала на сайті служби чорний список топ-менеджерів страхових компаній, покинутих власниками. У список, розміщений під заголовком "Оголошення про розшук керівників страхових компаній", увійшли 13 керівників десяти перестрахувальних компаній, пік активності яких припав на 2005 рік.
Всі компанії позбулися ліцензій в 2006 році під час боротьби регулятора з "сірими" схемами в перестрахуванні. "У список потрапили гендиректори і головні бухгалтери компаній з давно відкликаними ліцензіями", - цитує "Комерсант" заступника голови ФССН Володимира Іонкіна, що підкреслює, що найчастіше керівники поєднували ці посади.
У більшості з компаній, чиї топ-менеджери потрапили в список, співвідношення виплат до зборів становить одиниці відсотків, а в одної цей показник дорівнює нулю. Саме ця обставина, на думку видання, і стала причиною пильної уваги до них регулятора. Голова ФССН Ілля Ломакін-Румянцев неодноразово привселюдно заявляв, що його дуже цікавить показник "суперуспішної" діяльності перестрахувальників, що полягав у відсутності виплат, при тому, що ринковим показником у перестрахуванні вважається коефіцієнт виплат, рівний 50-60%.
ФССН стала не першим фінансовим регулятором, що надав на загальний огляд імена несумлінних керівників. Зведений список банкірів, з вини яких у банків відкликалися ліцензії, уже вивісив на своєму сайті Центральний банк Росії.
Наступна порція списку ФССН стане доступна вже на цьому тижні: оновлюватися ця рубрика на сайті Росстрахнагляду планується щотижня. Крім того, 11 березня в зоні відкритого доступу на сайті Російського союзу автострахувальників з'явився чорний список керівників компаній-банкрутів, що займалися ОСАЦВ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас