В Італії обирають парламент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії обирають парламент

Казна та Політика
71
В Італії почалися загальнонаціональні парламентські вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 за місцевим часом (09:00 за київським часом) і працюватимуть до 22:00 (23:00 за київським часом), після чого голосування поновиться в понеділок і продовжиться до 15:00 (16:00 за київським часом), передає Associated Press.
Основними суперниками є правоцентристська коаліція на чолі з політичним важкоатлетом Італії, 71-річним екс-прем'єром Сильвіо Берлуськоні і лівоцентристська Демократична партія, ведена колишнім мером Риму Вальтером Вельтроні. Обидва кандидати обіцяють понизити податки і скоротити суспільні витрати.
За заявами експертів, італійські виборці йдуть на вибори з відчуттям розчарування в політичному істеблішменті країни, який упродовж тривалих років не може налагодити стабільне управління державою. У виборах зможуть взяти участь майже 50 млн італійців, які мають право голосу.
Вибори до італійського парламенту проходять достроково - 24 січня 2008 р. колишній прем'єр-міністр Італії Романо Проді подав у відставку, отримавши від парламентаріїв вотум недовіри. Тоді вирішальний вплив на долю голосування зробив вихід з проурядової коаліції лівих центристів невеликої партії Клементі Мастелла "Союз демократів за Європу". Раніше К.Мастелла подав у відставку з поста глави Мінюсту країни. Це відбулося після того, як за рішенням судових органів в області Кампанія на півдні Італії за звинуваченням у корупції були арештовані більшість керівників партії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас