ЦВК Зімбабве перерахує голоси на виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК Зімбабве перерахує голоси на виборах

Казна та Політика
85
Центральна виборча комісія Зімбабве 19 квітня 2008 р. проведе перерахунок всіх голосів, поданих на президентських, парламентських і місцевих виборах, що пройшли в кінці березня ц.р. Про це повідомили державні засоби масової інформації, передає Associated Press.
Перерахунок голосів відбудеться у присутності представників партій, самих кандидатів і спостерігачів.
Повідомлення про рішення виборчої комісії опубліковане в той час, як керівники південноафриканських країн зібралися на спеціальну зустріч в Замбії. Вони обговорили ситуацію в Зімбабве, пов'язану з двотижневою затримкою в оголошенні результатів виборів і побоюваннями щодо можливих актів насильства в цій країні. При цьому президент Зімбабве Роберт Мугабе пропустив зустріч. Як заявили в МЗС країни, - в ній немає необхідності.
Р.Мугабе перебуває при владі в Зімбабве з 1980 р. 29 березня ц.р. в країні відбулися президентські і загальні вибори. За підсумками загальних виборів правляча партія ЗАНУ-ПФ президента Р.Мугабе втратила більшість голосів. За даними Центрвиборчкому країни, партія "Рух за демократичні зміни" отримала 105 з 210 місць в парламенті. Партія діючого президента Мугабе - 93 місце.
Проте представники ЗАНУ-ПФ заперечили результати. Вони звинуватили опозиціонерів в підкупі членів виборчих комісій і обіцяли, що Мугабе "боротиметься до кінця" і хоче правити до кінця своїх днів. У свою чергу, опозиція країни звернулася до ООН з проханням допомогти уникнути в країні кровопролиття, посилаючись на озвучену обіцянку прихильників Мугабе спробувати утримати владу силою.
Через радикальні реформи останнім часом, такі як конфіскація земель у білих фермерів, Європейський союз і США ввели проти Хараре санкції. Економіка країни опинилася на межі колапсу. Населення живе в убогості, рівень безробіття досяг 80%, а інфляція давно побила всі світові рекорди і становить 100 000% на рік. Нещодавно в Зімбабве в обігу з'явилася банкнота вартістю 50 млн зімбабвійських доларів, рівна 1 долару США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас