Зростання цін на продукти харчування підвищить світовий рівень злиденності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на продукти харчування підвищить світовий рівень злиденності

Казна та Політика
192
Зростання цін на продукти харчування майже у два рази за останні три роки може привести до погіршення умов життя близько 100 мільйонів бідних людей і підвищити рівень убогості в усім світі на 3-5 процентних пункту, повідомив голова відділення Світового банку зі скорочення бідності та економічного менеджменту в Латинській Америці і Карибському регіоні Марсело Гіугале.
"За нашими попередніми даними, без урахування дотацій і різних соціальних програм, рівень убогості може вирости на 3-5 процентних пункту", - сказав Гіугале.
З 2005 по 2007 роки ціни на пшеницю у світі в середньому виросли на 70 відсотків, на кукурудзу - на 80 відсотків, на молочні продукти - на 90 відсотків, тобто майже вдвічі.
За даними Гіугале, зростання цін на продукти харчування визначили п'ять основних факторів:
*Збільшення кількості зернових, що використовуються як біопаливо.
*Зростання цін на дизельне паливо і добрива.
*Погані погодні умови в найбільш розвинених агрокультурних районах планети. Прикладом може слугувати Австралія, що пережила цього року найсерйознішу за останні 100 років посуху.
*Збільшення обсягів споживання протеїну в Азії - особливо з м'яса і домашньої птиці, що вимагає збільшення кількості вирощуваних зернових культур.
*Частина грошей, виділених центробанками різних країн на боротьбу з наслідками кредитної кризи, була вкладена в покупку ф'ючерсів на акції виробників продуктів харчування.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас