Комісія цінних паперів і бірж США судиться з британськими хеджевими фондами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія цінних паперів і бірж США судиться з британськими хеджевими фондами

Фондовий ринок
143
Американська Комісія цінних паперів і бірж (Securities and Exchange Commission - SEC) подала позов проти лондонського хеджевого фонду Headstart Advisers, стверджуючи, що він одержав $198 млн. прибутку шляхом незаконної торгівлі цінними паперами, повідомляє Daily Telegraph.
Комісія, що є одним із найбільш впливових в Америці регулятором фінансового сектора, планує переслідувати в судовому порядку Headstart і його головного інвестиційного радника Наджі Насера за їхню участь у передбачуваних махінаціях.
Це другий позов, поданий SEC протягом тижня проти британського хеджевого фонду. Перший позов вона подала проти Pentagon Capital Management. Комісія звинувачує Pentagon, очолюваний великим донором британської консервативної партії Льюїсом Честером у махінаціях з метою обману пайових інвестиційних фондів та їхніх акціонерів.
У справі Headstart Комісія стверджує, що фонд постійно брав участь у пізньому трейдингу американських ПІФів і використовував шахрайські методи для виведення фондів на терміновий ринок.
Пізній трейдинг, що є протизаконним методом у США, полягає в розміщенні замовлень у ПІФах після закриття біржі, коли йде підрахунок вартості кожного пакета цінних паперів, наявних у фонді. На думку регуляторів, цей метод інвестування завдає шкоди іншим інвесторам, тому що може розчиняти вартість акцій ПІФа.
У позові, поданому в Нью-Йорку, SEC стверджує, що фонд використовував цей незаконний метод з вересня 1998 по вересень 2003 року. Комісія стверджує також, що Headstart намагався приховати свою діяльність від регуляторів, створюючи філії під назвами, що нібито не мають до нього відношення
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас