В Україні не затихає автомобільний бум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні не затихає автомобільний бум

1217
Станом на березень 2008 року, в Україні нараховується більше 1200 дилерських підприємств. З них - близько 900 - це об'єкти, що належать офіційним дилерам і більше 300 - "сірі" автосалони. Найбільша кількість автосалонів, що й не дивно, розташована в серці України - Києві. Їх нараховується близько 180. Крім Київського регіону незгасний інтерес для дилерів становлять і багато інших областей. Введення в експлуатацію нових дилерських центрів істотно підвищують кількість проданих автомобілів.
Так, значно виросли продажі автомобілів у південній частині країни, де з початку року було відкрито 6 нових автосалонів (Маріуполь, Сімферополь, Миколаїв). Якщо в січні показовими були 3,26%, то в лютому 2008 року продажі виросли на 1,72%. Найбільш продаваними марками в Криму за січень-лютий залишалися ВАЗ (Lada), Chevrolet, Daewoo, що динамічно збільшують кількість продажів.
В Одеській області так само популярний ВАЗ, що займає перший рядок у рейтингу продажів за січень-лютий 2008 року; на другому рядку популярності - Mitsubishi, щасливими власниками цієї марки з початку року стали 440 чоловік. І третя позиція дісталася Chevrolet. Акції і знижки збільшили продажі даного бренда в лютому на 44 автомобіля. Відкриття значного числа автосалонів у східному регіоні, що пропонують потенційним покупцям різні класи та цінові групи, висока якість обслуговування клієнтів супроводжувалися динамічним збільшенням продажів.
За підсумками перших двох місяців 2008 року в Донецькому регіоні показники продажів збільшилися на 0,9%, у Харківському на 0,27%, у Луганському на 0,08%. Загальна кількість автосалонів у цих областях досягла 224. Хоча, за кількістю відкритих автосалонів західній частини України поки складно конкурувати із центром країни, але в певних областях також значна динаміка зростання продажів. Наприклад, у Закарпатській області - обсяг продажів у лютому перевищив показники січня на 0,9%.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас