Microsoft має намір самостійно придбати Yahoo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft має намір самостійно придбати Yahoo

Фондовий ринок
75
За неофіційними даними, найбільший у світі виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. має намір дотримуватися первинних планів і придбати інтернет-компанію Yahoo! Inc. самостійно, проте не виключає можливості залучення партнера для здійснення операції.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на анонімне інформоване джерело. Передбачається, що таким партнером може стати медіаконгломерат News Corp.
Інформація про те, що Microsoft і News Corp ведуть переговори про висунення спільної пропозиції на купівлю Yahoo! з'явилася в американських ЗМІ раніше на цьому тижні. Тоді повідомлялося, що умови об'єднання цих компаній в боротьбі за Yahoo! знаходяться в процесі вироблення.
Не виключалося, що News Corp. розглядає варіант інкорпорації в можливу комбінацію Microsoft-Уahoo! свого підрозділу Fox Interactive Media, який володіє популярною соціальною мережею Myspace, а також може допомогти Microsoft додатковим фінансуванням операції.
Microsoft запропонував придбати Yahoo! за 44,6 млрд дол. 1 лютого ц.р., проте дістав від керівництва компанії відмову. 6 квітня ц.р. компанія Біла Гейтса встановила тритижневий термін для того, щоб рада директорів Yahoo прийняла пропозицію про поглинання. Інакше Microsoft погрозив звернутися із пропозицією безпосередньо до акціонерів Yahoo! Крім того, софтверний гігант не виключив можливості пониження суми пропозиції за власника пошукача.
Пропозиція Microsoft викликала розкол в рядах акціонерів Yahoo! Деякі власники цінних паперів подали позови проти керівництва компанії, висловивши незадоволеність тим, що топ-менеджмент відхилив пропозицію про покупку компанії за 44,6 млрд дол., не спробувавши добитися збільшення суми.
Microsoft виробляє програмне забезпечення, надає послуги і розробку інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Чистий прибуток Microsoft Corp. у I півріччі 2007-2008 фінансового року, що завершився 31 грудня 2007 р., виріс на 47,5% і становив 9 млрд дол.
Чистий прибуток американської інтернет-компанії Yahoo! Inc., що володіє популярним пошуковим порталом, в 2007 р. знизився на 12% - до 660 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас