Ющенко доручив забезпечити погашення заборгованості за залученими державою кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко доручив забезпечити погашення заборгованості за залученими державою кредитами

108
Президент України Віктор Ющенко підписав указ від 11 квітня "Про невідкладні заходи щодо забезпечення погашення заборгованості перед державою за кредитами, залученими державою або під державні гарантії". Ним Глава держави доручив Кабінету Міністрів прискорити доопрацювання та подати до 15 травня 2008 року на розгляд парламенту відповідний законопроект та забезпечити його супроводження у парламенті. Необхідно також розробити та затвердити до 1 червня 2008 року комплексний план відповідних заходів.
Крім того, уряду доручено опрацювати питання стосовно списання простроченої заборгованості перед державою суб'єктів господарювання, які визнані в установленому порядку банкрутами і вилучені з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій і вимоги щодо погашення заборгованості яких не були задоволені у зв'язку з недостатністю їх активів.
Президент також доручив Фонду державного майна забезпечити під час продажу акцій підприємств, які мають заборгованість за кредитами, наданими державою або під державні гарантії, включення в обов'язковому порядку до умов договорів купівлі-продажу зобов'язань покупця щодо погашення такої заборгованості. Також необхідно вжити заходів щодо безумовного забезпечення додержання покупцями державних підприємств зобов'язань з погашення заборгованості за кредитами, залученими державою або під державні гарантії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас