Експерт: Ціни на високоякісні бензини можуть досягти 7 грн/л — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціни на високоякісні бензини можуть досягти 7 грн/л

Енергетика
205
До кінця поточного року ціна на бензини стандарту "Євро-3" і "Євро-4" в Україні може скласти 7 грн/л, вважає координатор з реалізації Меморандуму про співробітництво в енергетиці між Україною і Європейським союзом Олександр Тодійчук.
"Україні не слід очікувати зниження ціни на нафту, тому що світові ціни на нафту не впадуть нижче $100 за барель", - цитує О.Тодійчука прес-служба Київського міжнародного енергетичного клубу "Q-club", президентом якого він є.
Країни-члени ОПЕК та інші гравці ринку будуть підтримувати формування високих цін для підтримки постійного видобутку нафти і розробки нових родовищ, прокоментував він ситуацію на світовому ринку нафти.
О.Тодійчук рекомендує впроваджувати в Україні енергозберігаючі технології, збільшувати власний видобуток нафти, стимулювати переоснащення українських нафтопереробних заводів (НПЗ), а також стимулювати конкуренцію на внутрішньому ринку переробки нафти.
"Для того щоб утримати ціни на бензин хоча б на рівні 5-7 грн/л, варто побудувати хоча б один НПЗ, який би працював на каспійській нафті", - підсумував експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас