Експерт: Тимошенко робить все, щоб не домовитись з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Тимошенко робить все, щоб не домовитись з "Газпромом"

Енергетика
292
Увечері в четвер український прем'єр Юлія Тимошенко заявила журналістам, що фінальна угода з "Газпромом" про поставки газу на 2008 рік буде підписана найближчим часом. Однак експерти сумніваються, що це відбудеться: Тимошенко не зацікавлена в підписанні контрактів, тому що дотепер зберігається загроза відставки нинішнього уряду, заявив "Новому Регіону" директор Інституту України (м. Москва) Євген Мінченко.
"Треба розуміти, що Тимошенко не зацікавлена взагалі в якому-небудь вирішенні газового питання. Їй це не потрібно: у неї закінчився опалювальний сезон. Тому зараз в "Газпрому" немає важелів для того, щоб перекрити газ", - заявив Євген Мінченко.
За його словами, поки що населення України ніяк не відчує на собі помилки уряду.
"Виходить так, що Тимошенко зацікавлена в тому, щоб максимально затягти процес переговорів, вийти "в осінь" та у цей момент піти у відставку. При цьому вона буде говорити, що вона про усе домовилася, вона всі питання вирішила. Проблема же в тому, що в "Нафтогазу" немає грошей для того, щоб розплачуватися за газ навіть за тими цінами, які були зафіксовані ($179,5 за тис. куб.). У них реально дуже великий дефіцит, і тому команда Тимошенко робить все, для того, щоб не домовитися з "Газпромом"", - розповів експерт.
Мінченко відзначив, що восени, перед початком опалювального сезону, "Газпром" зможе диктувати Україні будь-які умови постачання газу, при цьому російський монополіст може домогтися збільшення частки на внутрішньому ринку України.
"Так, це дійсно так. Але це буде вже приймати інший уряд, а Тимошенко буде говорити: "От дивіться, при мені було все добре, а мені на зміну прийшли зрадники", - прогнозує експерт.
Як повідомляв "Новий Регіон", раніше президент Віктор Ющенко визнав, що Україна за спожитий в 2008 році газ уже заборгувала близько 2 млрд. доларів.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас