Голова КРУ звинуватив у інфляції агропромисловий комплекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова КРУ звинуватив у інфляції агропромисловий комплекс

177
Керівник Головного контрольно-ревізійного управління України, доктор економічних наук Микола Сивульський відзначає, що "визначальною для оцінки інфляції є ситуація в агропромисловому комплексі". Про це говориться в його статті, опублікованій в "Економічній правді".
На думку голови КРУ, для стримування інфляції необхідно задіяти заходи, адекватні її природі.
Микола Сивульський розкритикував зусилля, направлені на штучне стримування цін на продукти харчування. "Безумовно, мова не йде про "заморожування" цін реалізації сільськогосподарської продукції", - відзначив він.
"Спроби і надалі вирішувати загальноекономічні проблеми, до яких належить і проблема інфляції, за рахунок села приведе до подальшій його соціальної та економічної деградації, обернеться зниженням урожайності та обсягів виробництва сільськогосподарської продукції", - упевнений Микола Сивульський.
Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики України розробило законопроект, що передбачає, що максимальні і мінімальні ціни на об'єкти державного цінового регулювання буде встановлювати Кабінет міністрів, тоді як зараз це право надане Мінагрополітики. У списку об'єктів цінового регулювання - круп'яні культури (гречка та просо), горох, м'ясо і субпродукти, сухе молоко і вершкове масло.
Інфляція в Україні в січні-березні 2008 року склала 9,7% (до грудня 2007 року), перевищивши офіційний прогноз у цілому на рік (9,6%): у березні зростання споживчих цін прискорилося до 3,8% з 2,7% у лютому і 2,9% у січні. У березні-2007 інфляція склала 0,2%, у січні-березні-2007 - 1,3%.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас