Аналітик: Найближчим часом долар зміцниться на міжнародних фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Найближчим часом долар зміцниться на міжнародних фінансових ринках

Валюта
1115
Найближчим часом прогнозується зміцнення долара і падіння євро на міжнародних фінансових ринках.
Про це сьогодні повідомив провідний аналітик інформаційно-аналітичного центру "Форекс клуб" Олексій Палій.
За його словами, зниження курсу євро почнеться вже найближчими тижнями. До середини травня курс євро/дол. знизиться до позначки 1,5350 (775 грн за 100 євро за курсом НБУ), а до липня - до 1,5000 (760 грн за 100 євро за курсом НБУ).
Палій прогнозує, що стабілізація долара буде пов'язана з тим, що весь негатив з американської економіки вже враховано в його котируваннях. Аналітик додав, що в США останнім часом значно впали продажі житла і значно скоротилася кількість робочих місць, але це вже не мало впливу на курс долара.
У свою чергу, за його даними, Європейський центральний банк (ЄЦБ) залишив без змін облікову ставку на рівні 4 % і назвав боротьбу з інфляційними ризиками пріоритетними для банку, тим самим даючи зрозуміти, що процентна ставка найближчим часом не знижуватиметься. Експерт відзначив, що ринок на це відреагував зниженням котирувань євро проти долара, а також зниженням ціни золота і нафти.
За його словами, вихід з іпотечної кризи викличе збільшення активності на фондових ринках і відтік інвестицій з ринків нафти і золота, що в свою чергу викличе значну корекцію на цих ринках. Зокрема, до липня, за прогнозами експерта, вартість нафти знизиться до 100 дол. за бар. Він відзначає, що у зв'язку з цим в середині літа ціна в Україні на бензин марки А-95 повинна впасти з нинішніх 5,75 грн/л до 5,35 грн/л.
"Форекс клуб" також прогнозує, що вартість золота до липня повинна досягти позначки 880 дол./тр. унцію (44 тис. 400 грн за 10 тр. унцій за курсом НБУ).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас