Тимошенко найближчим часом впритул займеться продажем вуглепрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко найближчим часом впритул займеться продажем вуглепрому

Енергетика
107
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко має намір найближчим часом обговорити із представниками найбільших шахт в Україні концепцію реформування вугільної галузі. Про це вона заявила 11 квітня у Верховній Раді України.
"Ми найближчим часом будемо збирати ключових представників шахт для того, щоб з ними обговорити концепцію реформування вугільної галузі", - сказала Тимошенко, виступаючи з парламентської трибуни під час "години питань до уряду".
Тимошенко також повідомила, що на засіданні уряду затверджена програма реформування вугільної галузі, що "приведе на кожне об'єднання потужних інвесторів".
Вона заявила, що в цей час видобуток вугілля збільшився майже на 800 тис тонн у порівнянні з аналогічним кварталом минулого року, і запевнила, що уряд зробить все, щоб інвестиції у вугільну галузь і видобуток вугілля були "незрівнянно більшими, ніж всі попередні періоди".
Як відомо, у проекті розпорядження, яким Кабмін зобов'язує Фонд держмайна підготувати до продажу низку великих держкомпаній і підприємств, загальна балансова вартість яких становить більше 2 млрд грн, найдорожчими і стратегічно важливими є вуглевидобувні компанії.
Особливо привабливими, на думку експертів ринку, є державне підприємство (ДП) "Вугільна компанія "Краснолиманська" під керівництвом директора Зіновія Пастернака, Центральна збагачувальна фабрика "Красноградська", проти приватизації якої виступав попередній міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб, і Державна холдингова компанія (ДХК) "Луганськвуглепереробка", що добуває енергетичне вугілля.
Передбачено також прийняття законопроекту про роздержавлення вуглепрому, оскільки, за словами голови комітету Ради промислової політики і підприємництва Наталії Королевської (БЮТ), "у вугільну промисловість повинен прийти інвестор, тому що дотації з бюджету збільшуються, а видобуток вугілля падає".
Законопроектом, зокрема, будуть передбачені чіткі інвестиційні зобов'язання, у випадку невиконання яких держава буде мати право повернути підприємство в держвласність без повернення грошей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас