ФДМ призупинив продаж СДВП "Азот" і звинувачує ЗАТ "Росава" в його зриві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ призупинив продаж СДВП "Азот" і звинувачує ЗАТ "Росава" в його зриві

Казна та Політика
246
Фонд держмайна (ФДМ) України призупинив повторний конкурс із продажу цілісного майнового комплексу Сіверськодонецького державного виробничого підприємства (СДВП) "Об'єднання "Азот" (Луганська обл.).
Як повідомила прес-служба ФДМ в п'ятницю, приватизація СДВП припинена регіональним відділенням Фонду в Луганській області наказом від 9 квітня 2008 року на підставі визначення Київського господарського суду від 3 квітня 2008 року за позовом ЗАТ "Росава".
Як повідомлялося, ФДМ 12 березня 2008 року оголосив повторний конкурс із продажу цілісного майнового комплексу СДВП "Об'єднання "Азот" (Луганська обл.).
При першому проведенні конкурсу цього року комісія одноголосно визнала переможцем компанію, що запропонувала кращі умови подальшої експлуатації об'єкта, однак меншу ціну, що, у принципі, дозволяє закон про малу приватизацію, за яким продається цей об'єкт. У такій ситуації голова регіонального відділення ФДМ не затвердив протокол засідання конкурсної комісії і 12 лютого скасував результати конкурсу.
За даними агентства, у першому конкурсі взяли участь компанія IBE Trade (США) і найбільший український виробник шин ЗАТ "Росава" (Біла Церква Київської обл.). При цьому комісія визнала переможцем IBE Trade, однак "Росава" запропонувала ціну на кілька мільйонів гривень більшу.
ЗАТ "Сіверськодонецьке об'єднання Азот" створено 24 грудня 2004 року ФДМ і компанією Worldwide Chemical LLC (США). ЗАТ засновано на базі частини СДВП "Об'єднання Азот". Статутний капітал ЗАТ склав 1,057 млрд грн. З боку ФДМ в статутний капітал була внесена частина майнового комплексу "Сіверськодонецького Азоту" (за винятком виробництва поліетилену), з боку Worldwide Chemical LLC - фінансові інвестиції в розмірі $123,5 млн. Відповідно вкладенням у статутний капітал були визначені частки у власності ЗАТ: ФДМ України - 40%, Worldwide Chemical LLC - 60%.
Виробництво поліетилену, що знаходиться на "Сіверськодонецькому Азоті і законсервоване з 1996 року, перебувало в списку стратегічних підприємств, що не підлягають приватизації. У статутний капітал ЗАТ "Сіверськодонецьке об'єднання Азот" воно не вносилося і дотепер залишилося в державній власності як СДВП "Об'єднання Азот".
За оцінками генерального директора СДВП Володимира Бережного, для розконсервування виробництва поліетилену високого тиску будуть потрібні інвестиційні вкладення не менше $150 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас