NDI викупив право на будівництво концесійної дороги Краковець-Львів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NDI викупив право на будівництво концесійної дороги Краковець-Львів

Нерухомість
167
Польський консорціум NDI викупив право на виконання проекту з будівництва концесійної дороги Краковець-Львів, яка входить до міжнародного транспортного коридору Берлін-Вроцлав-Львів-Київ. Проект здійснюватимуть в рамках підготовки до Євро-2012. Про це повідомляє "Німецька хвиля".
Консорціум викупив право на проект у попередніх концесіонерів, які уклали угоду з українським урядом ще десять років тому і не виконали своїх зобов'язань. Як повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Степан Лукашик, консорціум вже профінансував проектну документацію і через кілька місяців обіцяє почати будівництво автобану.
NDI також зобов'язався стовідсотково профінансувати проект, вартість якого досягає близько 1 млрд євро. Державні кошти не залучатимуться. У той же час, консорціум вимагає певних урядових гарантій на забезпечення автомобільного потоку з пункту пропуску "Краковець", відзначив С.Лукашик. Магістраль Краковець-Львів-Броди повинні побудувати до кінця 2011 р. Траса знаходитиметься в концесії 50 років, після чого її передадуть в державну власність
Раніше повідомлялося, що Національний університет "Львівська політехніка" розроблятиме стратегію перебудови території, яка прилягатиме до транспортного коридору "Берлін-Київ", за фінансової підтримки Європейського союзу. На розробку проекту в рамках програми TACIS Євросоюз вже виділив 160 тис. євро.
Керівник управління архітектури Львова Юрій Криворучко відзначив, що траса сполучатиме Берлін, Дрезден, Вроцлав, Краків, Львів і Київ, але буде пролягати в 30-40 км від Львова. У цьому транспортному єврокоридорі місто зіграє важливу вузлову роль, отже, завданням проектантів буде виявити весь потенціал регіону. "Проходження такої траси дозволить активізувати господарську діяльність периферійних територій, які характеризуються регресивним розвитком.
"Будь-яка комунікація, будь-яка інвестиційна привабливість дозволяє створювати робочі місця, утримувати людей, знижуючи вимушену міграцію, - відзначив Ю.Криворучко. В українському проекті треба враховувати розвиток інфраструктури, перебудову території, готелів, мотелів і паркінгів". Науковці "Політехніки" розроблятимуть документацію 1,5 роки.
Нагадаємо, що в рамках проведення фіналу Євро-2012 в Україні, "Укравтодор" розробив Концепцію транспортного обслуговування чемпіонату Європи. Мета створення концепції полягає в поліпшенні стану системи міжнародних і національних доріг. Планується будівництво нових напрямів доріг і реконструкція існуючих магістралей. Побудують дороги Львів - Краковець (84,4 км), Львів - Броди (78 км), Броди - Рівно (102 км), Щербаківка-Харьків (48, 7 км), Дніпропетровськ-Решетиловка (170 км), обхід м. Луганська (24 км), обхід м. Донецька (22 км), Монашеські-Одеса (71 км) і велику кільцеву дорогу навколо Києва (206 км).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас