Кушнер: Туркменістан погодився постачати газ в країни ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кушнер: Туркменістан погодився постачати газ в країни ЄС

Енергетика
179
Туркменістан погодився поставляти газ у країни ЄС. Як передає Reuters, з такою заявою виступив міністр фінансів Франції Бернар Кушнер за підсумками саміту країн ЄС і Центральної Азії в Ашхабаді.
Міністр фінансів схвально сприйняв дане рішення і відзначив, що робочі групи на наступному тижні приступлять до розробки угод про поставки газу з Туркменістану в країни ЄС. Також Кушнер ще раз відзначив, що Франція має намір зробити енергетику пріоритетним напрямком протягом свого головування в ЄС із 1 липня по 31 грудня 2008р.
Крім того, у своїй заяві міністр фінансів Франції підкреслив важливість проведення подальших переговорів щодо будівництва "енергетичних коридорів" через Каспійське море.
У цей час за обсягом газових запасів Туркменістан посідає десяте місце у світі.
Нагадаємо також, що Китай зараз приступив до будівництва газопроводу для поставки газу з Туркменії. Трубопровід буде з'єднувати туркменські газові родовища і Синьцзян-Уйгурський автономний район Китаю із провінцією Гуанчжоу на півдні і Шанхаєм на сході та пройде через 12 провінцій країни.
Розміри передбачуваного обсягу інвестицій оцінюються в 20 млрд дол. (142,2 млрд юанів). Довжина магістрального трубопроводу складе 4,8 тис. км, з урахуванням всіх відвідних ліній - більше 9 тис. км. Газопровід буде здатний прокачувати 30 млрд куб. м газу на рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас