У Франції за заохочування дієт будуть саджати в тюрму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції за заохочування дієт будуть саджати в тюрму

200
Французькі законодавці мають намір боротися із прихильниками занадто стрункого тіла надзвичайними заходами. За доведення людини до виснаження незабаром почнуть саджати у в'язницю.
Відповідно до нового законопроекту кожний, хто заохочує небезпечне захоплення харчовим голодуванням або суворими дієтами, заслуговує позбавлення волі. Такими екстраординарними заходами французькі законодавці мають намір вирішувати проблему поширення в суспільстві захворювань анорексією.
За злочинне підбурювання до голодування, що привело до смерті потерпілого, передбачається саджати у в'язницю на термін до трьох років, а також стягувати штраф у розмірі 72 тисяч доларів. Якщо ж жертва пропаганди схуднення залишилася жива, за новим законопроектом винуватця очікує два роки в'язниці.
За новим проектом, покаранню підлягають і засоби масової інформації, включаючи журнали і веб-сайти, у яких заохочується суворе голодування.
У цей час до 40 тисяч француженок страждають від анорексії, і в основному це молоді жінки та підлітки. При цьому рівень поширеності цієї хвороби у Франції залишається низьким у порівнянні з Великобританією.
Однак нинішні надзвичайні заходи ставлять під сумнів тезу, що Франції вдалося уникнути проблем з модою на виснаження організму, що поширилася в багатьох європейських країнах.
На думку автора законопроекту і сенатора-консерватора Валері Боєра, його дітище не направлене проти тих, хто сідає на помірну дієту або агітує за цей метод оздоровлення. Але той, хто доводить людей до виснаження і "відкрито заохочує анорексію", повинен відповісти перед законом.
Сенатор додав, що на створення цього закону його надихнула реклама 2007 року, у якій демонструвалася жінка, що страждає від відсутності апетиту.
Тим часом у французькій індустрії моди теж затурбувалися даною проблемою, після чого була підписана спеціальна хартія, відповідно до якої компанії будуть активніше використовувати в модельному бізнесі образи здорового тіла. Раніше схоже рішення прийняли уряд Італії і місцеві модельєри.
Обговорення законопроекту в парламенті відбудеться на наступному тижні.
Відзначимо також, що багато жителів європейських країн страждають і від іншої крайності, що виражається в набиранні зайвої ваги. Це явище активно розвивається у Франції, Великобританії і США. Причини збільшення частки гладких людей криються в поганому харчуванні, коли люди зловживають послугами ресторанів швидкого харчування з їх досить калорійними гамбургерами. Також грає свою роль нестача рухливості і збитий режим харчування.
І хоча на сьогодні у Франції лише 10% жителів мають зайву вагу, у той час як у Великобританії таких гладких людей уже 25%, але це негативне явище набирає обертів. Серед французьких дітей частка тих, хто страждає зайвою вагою, уже майже зрівнялася із британськими показниками.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас