Кінах: Агропромисловий комплекс перебуває в стані глибокої кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Агропромисловий комплекс перебуває в стані глибокої кризи

Аграрний ринок
173
"Агропромисловий комплекс перебуває в стані глибокої кризи", - заявив народний депутат, голова УСПП Анатолій Кінах. Серед ключових невирішених питань розвитку вітчизняного агропромислового комплексу Кінах назвав структурні реформи, залучення інвестицій в АПК і сучасні земельні відносини. "Ми не бачимо системної роботи" - відзначив Кінах.
Кінах вважає, що розроблений Мінагрополітики проект Закону "Про державну підтримку сільського господарства України", що передбачає новий механізм регулювання цін на продукти харчування може лише посилити проблему інфляції. "Законопроект про так звані мінімальні ціни не вирішує проблему, а збільшує її. Більше того, цей законопроект суперечить умовам Світової організації торгівлі", - відзначив Кінах.
Кінах розкритикував діяльність міністра аграрної політики Мельника. "З погляду відповідальності в нас є багато питань до аграрно-промислового комплексу, включаючи міністра. Насамперед - це відсутність принципової позиції в питанні своєчасного експорту зернових з України", - заявив він.
Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики України розробило законопроект, що передбачає, що максимальні та мінімальні ціни на об'єкти державного цінового регулювання буде встановлювати Кабінет міністрів, тоді як зараз це право надане Мінагрополітики. У списку об'єктів цінового регулювання - круп'яні культури (гречка та просо), горох, м'ясо і субпродукти, сухе молоко та вершкове масло.
Інфляція в Україні в січні-березні 2008 року склала 9,7% (до грудня 2007 року), перевищивши офіційний прогноз у цілому на рік (9,6%): у березні зростання споживчих цін прискорилося до 3,8% з 2,7% у лютому і 2,9% у січні. У березні-2007 інфляція склала 0,2%, у січні-березні-2007 - 1,3%.
За матеріалами:
Версії.сом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас