Adidas відсудив право на смугастий логотип — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adidas відсудив право на смугастий логотип

204
Компанія Adidas захистила свій знаменитий смугастий логотип у Європейському суді.
Відповідно до постанови суду, використання двох смужок у логотипах інших компаній завдає шкоди торговельній марці Adidas, що використовує три смужки, повідомляє AFP
Європейський суд, розташований у Люксембурзі, відзначив, що використання смужок у логотипах інших компаній може ввести кінцевого споживача в оману - смугасту символіку Adidas та інших виробників спортивного одягу легко можна сплутати. Проте, остаточне рішення в справі буде приймати суд Нідерландів, що першим почав її розглядати.
Судовий розгляд у справі тривав протягом десяти років. Весь цей час виробники спортивного одягу, такі як Hennes & Mauritz і C&A, намагалися відстояти своє право на використання смужок у своїх логотипах. Компанія Adidas же наполягала на тому, що використати смугасту символіку може тільки вона, повідомляє Bloomberg.
Верховний суд Євросоюзу двічі відхиляв позов компанії Adidas. В 2000 році суд відхилив позов на підставі того, що логотипи інших компаній не схожі на логотип Adidas. Через три роки суд ухвалив, що використання двох смужок конкурентами не є порушенням прав Adidas, а слугує лише декоративним елементом спортивного одягу.
Також в 2006 році фірма Nike подала судовий позов, у якому звинуватила компанію Adidas-Salomon у порушенні патентного законодавства.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас