Ющенко занепокоєний позицією Тимошенко щодо земельних питань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко занепокоєний позицією Тимошенко щодо земельних питань

Казна та Політика
230
Президент Віктор Ющенко стурбований позицією Кабінету Міністрів щодо земельних питань. Про це він заявив журналістам у Єгипті, відповідаючи на запитання про заяву прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, що стосується призупинення дії постанови уряду про продаж земель несільськогосподарського призначення, повідомили в прес-службі глави держави.
"Мене тривожить те, що уряд іде дорогою створення монополій, що через непублічність, некерованість процесу може сформувати ще більше тінізований простір в організації земельних відносин, особливо в питанні щодо купівлі-продажу землі", - сказав Глава держави.
Президент підкреслив, що таке рішення "крім корупції, тінізації нічого не додає". "Я ще раз попереджаю уряд, авторів розробки подібного документа, що даний документ повинен відповідати винятково ринковим принципам, гармонізуватися з територіальними інтересами, інтересами, насамперед, органів місцевого самоврядування", - відзначив він.
У цьому контексті Ющенко підкреслив, що поки позиція уряду сприяє "установленню незрозумілого малоконтрольованого процесу в земельних відносинах, які сьогодні мають серйозну критику суспільства, ділових кіл".
У той же час, переконаний Президент, земельні відносини повинні будуватися винятково на ринкових конкурентних принципах: "На ринку повинні бути присутні кілька структур і працювати на винятково конкурентній моделі. Це, власне кажучи, основна претензія, що не врахована в рішенні уряду, - і на це я хочу звернути увагу".
"Я не хочу, щоб аукціони, які проводяться і будуть проводитися таким механізмом, нам нагадували ситуацію, що вже склалася, наприклад, у Київській області, коли 2-3 людини, навіть представники певних державних структур, здійснюють, по суті, приватне управління колосальними ресурсними потенціалами", - також відзначив Президент.
Глава держави, крім того, звернув увагу на роль органів місцевого самоврядування в земельних відносинах.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас