"Газпром" відкинув "газовий" оптимізм Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відкинув "газовий" оптимізм Тимошенко

Енергетика
382
Представник російського монополіста ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов заявив, що зараз рано говорити про зняття всіх розбіжностей у газовій угоді з Україною.
Так він прокоментував заяву прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що на переговорах представників НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" були зняті всі розбіжності щодо зауважень українського уряду до вже підписаної угоди.
Напередодні Кабмін опублікував постанову із цими поправками.
Варто відзначити, що в документі відсутній пункт про обмеження постачання газу до 7,5 млрд. компанії-посередникові Rosukrenergo. Український уряд не раз заявляв, що має намір усунути з енергоринку України всіх посередників, у тому числі і Rosukrenergo.
Крім того, у постанові сказано, що покупці газу в "дочки" "Газпрому" повинні визначатися за узгодженням з "Нафтогазом". Крім цього пропонується зняти пункт про те, що Rosukrenergo повинно бути забезпечено транзит газу в Європу і його відбір з українських підземних сховищ.
Радник Тимошенко з газових питань Олександр Гудима заявив, що переговори тривають успішно та угоду, швидше за все, буде підписано до візиту прем'єра Росії Віктора Зубкова в Україну, що намічений на 18 квітня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас