"Укртелеком" підтяг індекс ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртелеком" підтяг індекс ПФТС

Фондовий ринок
130
Вчора індекс ПФТС продовжив зростання і за підсумками торгів виріс на 0,63%, досягши позначки в 985,17 пункту на тлі поліпшення зовнішньої кон'юнктури. При цьому обсяг торгів знизився більш ніж на третину і склав 119 млн. грн.
"Збій у роботі ПФТС при відкритті торгів, схоже, остудив запал торговців. І як тільки система почала працювати в нормальному режимі, і брокери відновили свої котирування, угоди проходили маленькими обсягами і дуже неохоче.
Більшість учасників торгів не були впевнені, яким буде тренд сьогодні, адже вчора індекс ПФТС рухався нагору, на відміну від індексів основних світових площадок. Але ближче до обіду стало очевидном, що на ринку переважають позитивні настрої, незважаючи на невелику кількість продажів", - розповіла Катерина Лепенічева, аналітик КУА "ПІО Глобал Україна".
За словами Анастасії Назаренко, брокера ІК "Конкорд Капітал", вже сьогодні ПФТС може знову піти вниз. "Світові індекси сьогодні демонстрували падіння, що може спровокувати подальше падіння нашого ринку. Основну підтримку українському ринку акцій робить вихід корпоративних новин щодо вітчизняних емітентів", - відзначає вона.
Серед блакитних фішок вчора подорожчали акції "Укртелекому" - на 2,32%, Єнакіївського метзаводу - на 1,22%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 1,2%, Полтавського гірничозбагачувального комбінату (ГЗК) - на 0,82%, Укрсоцбанку - на 0,8%, тоді як акції "Дніпроенерго" і "Центренерго" подешевіли на 0,76% і 0,35 % відповідно.
Значні обсяги торгів і невелике зниження котирувань продемонстрували акції "Днепроенерго". Зниження котирувань цього емітента і спад інтересу до його акцій експерти пов'язують із рішенням Верховного суду. "Після різкого падіння котирувань "Дніпроенерго" наприкінці березня (тоді акції генеруючої компанії опустилися до рівня, на якому вони перебували до того, як структури СКМ одержали частку в результаті санації) зараз його акції фактично відіграли падіння і завмерли чекаючи дозволу ситуації навколо підприємства. Більшість учасників фондового ринку впевнені, що ВСУ своїм рішенням навряд чи зможе поставити крапку в цій історії", - упевнена Лепенічева.
При цьому учасники ринку називають вчорашнє зростаннгя вартості акцій "Дніпроенерго" на 13,3% спекулятивним. Зростання вартості акцій "Укретелекому", швидше за все, пояснюється оголошенням новини про приватизацію компанії і попередній оцінці її в 12 млрд. грн.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас