Ринок нафти залишається під контролем спекулянтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти залишається під контролем спекулянтів

Енергетика
187
Ціна на нафту демонструє незначні зміни в четвер 10 квітня після різкого зростання напередодні. Учасники ринку знову використовують нафтові ф'ючерси як найбільш дохідний інструмент для інвестицій на тлі негативної динаміки на фондовому ринку.
Ринок нафти знову показав поведінку, схожу з тією, що спостерігалася в останні тижні. При зростанні фондового ринку нафтові ф'ючерси прагнули вниз, а при застої або зниженні котирувань акцій ціна на нафту, у більшості випадків, підвищувалася. Помітне зниження на американських біржах на поточному тижні створювало всі необхідні умови для повторення закономірного руху, навіть при понижуючому тиску фундаментальних факторів.
Втім, звіт міністерства енергетики напередодні дав спекулянтам ще один привід для гри на підвищення, хоча дані, у цілому, не можна вважати негативними. Товарні запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 3,1 млн. барелів, а бензину на 3,44 млн. барелів. Настільки помітне зниження запасів може наштовхнути на думку, що на ринку існують проблеми з поставками, але це далеко не так. Минулого тижня запаси нафти склали 316 млн. барелів, що на 0,1% вище від середнього показника за останні 5 років. Запаси бензину були на 7,9% вищі від середнього показника за останні 5 років. При цьому споживання бензину продовжує скорочуватися під тиском економічного спаду в США.
Негативна динаміка на фондових майданчиках та очікування подальшого ослаблення долара продовжують підтримувати ціну на рекордних значеннях. Станом на 8:55 за Москвою, барель нафти марки Light Sweet з поставкою в травні коштує $110,84, що на $0,03 нижче від ціни закриття. Барель нафти марки Brent коштує $108,48, що на $0,01 вище від ціни закриття.
Настільки помітна зворотна залежність фондового ринку і ринку нафти дає підстави прогнозувати, що продовження падіння на ринку буде підтримувати зростання ціни на нафту, навіть якщо це не виправдано фундаментальними факторами. Якщо врахувати, що за 12 місяців нафта подорожчала майже на 80%, то навряд чи можна знайти інший більш дохідний інструмент. Тому прагнення інституціональних гравців використати ринок нафти для одержання прибутку цілком зрозуміле
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас