Уряд України зняв заборону на оренду об'єктів держвласності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України зняв заборону на оренду об'єктів держвласності

Казна та Політика
341
Уряд України скасував розпорядження Кабінету міністрів №1231 від 24 грудня 2007 року "Деякі питання розпорядження об'єктами державної власності", яким, серед іншого було доручено Фонду державного майна та іншим керуючим об'єктами державної власності припинити укладання нових договорів оренди таких об'єктів.
Це визначено постановою Кабміну № 313 від 2 квітня "Про заходи вдосконалення управління об'єктами державної власності", оприлюдненою у середу.
Відповідно до постанови укладання нових договорів оренди цілісних майнових комплексів може проводитися винятково після проведення конкурсів з визначення орендаря.
Цим же документом уряд установив, що продаж нерухомого майна держвласності здійснюється на аукціонах. При цьому відчуження нерухомого військового майна проводиться на аукціонах винятково разом з ділянками під ними.
Документ забороняє передачу військового майна в статутні фонди і на баланс підприємств, а також у комунальну власність (за винятком житлового фонду, соціальної та інженерної інфраструктури військових містечок).
Передача іншого держмайна в статутні фонди госптовариств може бути проведена винятково на підставі окремих актів Кабміну.
При цьому постанова зберігає заборону додемісії АТ з держчасткою понад 50%, введену розпорядженням №1231 від 24 грудня 2007 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас