Економіка Росії буде рости майже в два рази швидше від світової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Росії буде рости майже в два рази швидше від світової

Казна та Політика
217
Економіка Росії в 2008 році виросте на 6,8 відсотка, що вище від середнього показника по світові на 3,1 відсотки і на 0,1 відсотка, ніж у країнах, що розвиваються. Про це говориться у звіті Міжнародного валютного фонду (МВФ) World Economic Outlook.
В 2009 році зростання російського ВВП сповільниться до 6,3 відсотки, а загальносвітового - збільшиться з 3,7 до 3,8 відсотки. У країнах, що розвиваються, економіка буде рости в середньому по 6,4 відсотки.
У доповіді МВФ також сказано, що в 2008 році різко сповільняться темпи зростання ВВП у США і єврозоні. Якщо в 2007 році економіка Сполучених Штатів виросла на 2,2 відсотки, то в 2008 році її збільшення складе тільки 0,5 відсотка. Представники МВФ 9 квітня відзначили, що США, імовірно, уже перебувають у стані рецесії. Про це повідомляє AFP.
Російський уряд оцінює перспективи зростання ВВП у країні оптимістичніше, ніж експерти МВФ. Наприкінці березня віце-прем'єр і міністр фінансів Олексій Кудрін стверджував, що прогноз щодо збільшення економіки на 2008 рік збільшений із шести з половиною до семи відсотків.
У доповіді МВФ спеціально відзначається, що однією з основних проблем, з якою стикається світова економіка, може вважатися прискорення темпів зростання інфляції та, у першу чергу, подорожчання продуктів харчування і енергоносіїв.
На початку квітня МВФ попередив світ про всесвітню рецесію, що може трапитися, якщо темпи зростання світового ВВП упадуть нижче трьох відсотків. Імовірність цього фонд оцінив в 25 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас