Австралійська компанія хоче добувати уран в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійська компанія хоче добувати уран в Україні

Енергетика
104
Компанія Uran Ltd (Австралія) разом з Востгоком збирається розробляти два уранових родовища в Дніпропетровській обл, угода про що може бути підписана найближчим часом.
Мінпаливенерго і компанія Uran Ltd під час зустрічей 3-4 квітня погодили план дослідження, оцінки та розробки Новогур’євського і Сурського уранових родовищ.
Uran ltd ще в грудні 2006 р. підписала протокол про співробітництво із ГП Востгок і повідомляла про готовність почати роботи по Новогур'євському і Сурському родовищах ще торік, але до угоди про спільну діяльність справа так і не дійшла.
Діяльність компанії є збитковою, причому збитки її ростуть: в 2005 р. вони склали $261,2 тис., в 2006 р. - $352,6 тис. Незважаючи на це, вона декларує амбіційні цілі - розвивати уранові родовища в країнах колишнього СРСР, зокрема, в Україні, Узбекистані і Казахстані. Але після останніх заяв із приводу співробітництва компанії з Україною, що посідає шосте місце за запасами урану і цирконію у світі, акції Uran Ltd на австралійській стоковій біржі, за даними Bloomberg, виросли на 23% - до $0,24.
Як вважають експерти, австралійцям навряд чи вдасться реалізувати свої амбіції. Швидше за все, демонстрація цих різновекторних пошуків потенційних партнерів буде використана українською стороною при переговорах з російською компанією ТВЕЛ із приводу ядерного палива, що дорожчає.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас