Фунт оновлює антирекорди на негативній макроекономічній статистиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фунт оновлює антирекорди на негативній макроекономічній статистиці

Валюта
270
Фунт стерлінгів ослабнув до історичного мінімуму проти євро після публікації 9 квітня даних щодо споживчої упевненості у Великобританії.
Британський фунт оновив свій мінімум до євро, а також ослабнув до американського долара після того, як Nationwide Building Society опублікувала дані щодо споживчої упевненості. Результати останнього опитування показали, що впевненість споживачів знизилася на 1 пункт до 77 пунктів, що є найнижчим значенням за останні чотири роки, або за весь період проведення опитування із травня 2004 року.
Фунт опустився до 80,01 пенсів за євро, а потім торгувався біля позначки 79,94 пенсів станом на 8:33 у Лондоні. З початку року британський фунт ослаб відносно євро майже на 9%. Фунт також ослаб до долара майже на 0,2% до $1,9650.
Ще напередодні фунт перебував під тиском після звіту HBOS Plc щодо ринку праці. За даними іпотечного кредитора, ціни на житлову нерухомість у Великобританії за березень знизилися на 2,5%, що стало найсерйознішим падінням з 1992 року.
Багато аналітиків вважають, що негативні дані щодо ринку житла, а також споживчої впевненості змусять Банк Англії піти на зниження ставки на 25 базисних пункту під час засідання 10 квітня. Більше того, з'явилися думки, які схиляються до ще більш агресивного зниження відразу на 50 базисних пункту, а також серії знижень у майбутньому. Безумовно, це впливає на британську валюту, що слабшає, як відносно євро, так і долара, тому що можливості зниження ставки у ФРС та ЄЦБ не настільки великі, як у Банку Англії
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас