Складено рейтинг найшкідливіших для здоров'я місць в домі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складено рейтинг найшкідливіших для здоров'я місць в домі

2051
Проаналізувавши масу досліджень, американські журналісти склали рейтинг найбільш шкідливих для здоров'я людини місць у будинку. Як виявилося, те, як людина облаштовує своє житло, дуже впливає практично на всі показники здоров'я - від емоційного настрою до стану зубів і шлунка.
На думку медиків, одне із найнебезпечніших для людини місць - це ванна кімната, особливо якщо там поруч із умивальником зберігається зубна щітка. Професор мікробіології Аризонського університету стверджує, що в середньому в раковині на квадратному дюймі живе близько трьох мільйонів мікробів. Учені радять тримати зубну щітку подалі від умивальника, найкраще - у закритій шафці.
Не меншу небезпеку становить і передпокій, де зазвичай люди ставлять взуття. Виявляється, на підошві будь-якого взуття, навіть якщо її ретельно витерти, завжди залишаються частки пилу і бруду, які можуть викликати сильну алергійну реакцію. Тому укладачі рейтингу радять ховати взуття в спеціальній взуттєвій шафі, або зберігати її за дверима поза квартирою.
Американські журналісти впевнені, що велику небезпеку для здоров'я людини становить холодильник, тому що неправильно заморожені продукти в найкращому разі можуть привести до харчового отруєння. Особливо небезпечно заморожувати ще гарячу їжу, тому що в цьому випадку їжа прохолоджується нерівномірно, завдяки чому створюється сприятливе середовище для розмноження хвороботворних мікробів
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас