Огляд українського ринку акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд українського ринку акцій

Фондовий ринок
303
На минулому тижні індекс ПФТС знизився на 3.6% до 949.14 пункту.
Обсяг торгів склав 350.7 млн. грн. (падіння на 14.2%), у тому числі обсяг торгів секції акцій склав 350.7 (падіння на 40.7%). Найбільша активність спостерігалася в наступних паперах: Родовід банк [RODB] - 33.7 млн. грн., на київський МЗ [ENMZ] - 23.2 млн. грн., Чернігівське хімволокно [CHIM] - 1.6 млн. грн., Шахта Червоноармійська - Західна №1 [SHCHZ] - 21.5 млн. грн., ріал [ARIL] - 20.0 млн. грн., Центренерго [CEEN] - 8.7 млн. грн.
Зовнішнє негативне тло продовжує залишатися домінуючим фактором, що впливає на вітчизняний фондовий ринок. Виступ глави ФРС Бена Бернанке частково підтвердили припущення більшості аналітиків про наявність цілого комплексу проблем в економіці найбільшого споживача послуг і товарів у світі. Зростаюча ймовірність настання рецесії в США призвела до переоцінки рівнів ризику інвестицій в американську економіку.
Разом із цим, збільшилися ризики інвестування й пов'язані з США ринки та світові корпорації. Більшість інвесторів очікують падіння прибутковості своїх інвестицій на тлі зростаючих витрат і неготовності споживачів платити більшу ціну за кінцевий продукт. Зростання цін на енергоносії в 2007 пустив у хід довгостроковий механізм росту вартості більшості послуг і товарів масового споживання.
Проблема стримування інфляції в 2008 стала актуальною у всіх країнах, незалежно від економічного розвитку. Незалежно від успішності антиінфляційних заходи, сам факт переорієнтації зусиль більшості країн з економічного росту на стримування інфляції неминуче призведе до падіння темпів приросту світової економіки та обсягів експорту. Світові фондові ринки минулого тижня продовжили переоцінювати сформовану ситуацію, і більшість індексів продовжили зниження. Український ринок, як і раніше, продовжив випливати за світовими площадками.
Індекс ПФТС, як ми й очікували, на рівні в 950 пунктів зустрів опір до подальшого падіння. Наступний тиждень стане показовою для українського ринку і його готовності до подальшої корекції. У середньостроковій перспективі ми очікуємо бічного тренда в діапазоні 950-1000 пунктів, за умови відсутності значного обсягу негативних сигналів зі світових ринків. Зростання котирувань більшості "сміттєвих" паперів, при незначній кількості угод, ми зв'язуємо з рейтинговим характером угод наприкінці місяця.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас