Одеситам заборонили тримати вдома слонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеситам заборонили тримати вдома слонів

139
У червні в Одесі набудуть чинності нові правила утримання свійських тварин, які були прийняті депутатами міськради 5 квітня під час сесії. Відповідно до документа, власників домашніх улюбленців чекає обов'язкова реєстрація і вакцинація живності, а також нововведення в питаннях вигулу, утримання і навіть поховання чотириногих улюбленців.
Як повідомила виконуюча обов'язки начальника відділу моніторингу одеського міського управління екологічної безпеки Анжеліка Крутенко, до кінця року в Одесі з'являться реєстраційні центри свійських тварин, де власники кішок і собак в обов'язковому порядку повинні будуть одержувати свідоцтва на своїх вихованців. "Інформація про кішок і собак буде вноситися до спеціального реєстру, власники одержать на руки документи і розпізнавальні знаки для свого улюбленця - чип, жетон або номерок на нашийник на випадок, якщо тварина загубилася", - відзначила пані Крутенко.
За її словами, процедура реєстрації свійських тварин буде платною, але доступною для населення, тому що при визначенні збору розроблювачі проекту врахують фінансові можливості різних категорій городян. Також власникам зареєстрованих тварин щорічно прийдеться сплачувати в міський бюджет внесок за свого вихованця. "Суми поки не визначені, але вони будуть невеликими", - запевнила Крутенко.
Вона також повідомила, що відтепер одесити повинні будуть піклуватися про щеплення проти сказу для свійських тваринах і прибирання території після вигулу вихованців, вигулювати собак у громадських місцях без намордників і повідків тепер заборонено, а також купати в морі поблизу громадських пляжів. Крім цього, для власників бійцівських порід собак вводиться обов'язкове страхування відповідальності на випадок, якщо залишена без догляду тварина замахнеться на сусідів або перехожих.
Депутати Одеської міськради в нових правилах також передбачили вирішення питання безконтрольних поховань чотириногих улюбленців, якими буяють міські парки і сквери. "Мерією вже виділені кошти на придбання термічної установки для кремації померлих тварин, і зараз вирішується питання про створення колумбарію", - відзначила Крутенко.
"Це цивілізований підхід до вирішення питань утримання тварин. Я впевнена, що будь-який власник кішки чи собаки, що поважає себе, повинен прищепити вихованця в обов'язковому порядку, піклуватися про те, щоб не завдавати незручностей навколишнім і, природно, про саму тварину", - повідомила директор одеського клубу собаківництва "Рідна природа" Людмила Сорочинська.
На її думку, саме власники тварин у більшості випадків є винуватцями численних конфліктів, що виникають на ґрунті недотримання елементарних норм утримання вихованців в умовах мегаполіса.
Однак для одеських любителів живності дотепер залишається загадкою пункт правил, що забороняє утримувати в домашніх умовах великих диких тварин. "За моєї пам'яті скарг на те, що комусь заважає слон або леопард, не було. Надходили дзвінки про те, що в приватному секторі утримують коней, свиней, кіз, а також скарги на погані умови утримання крокодилів, змій і мавпочок, з якими фотографуються туристи. Але на цих тварин заборона не поширюється", - повідомила Крутенко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас